Царство Божије и царство празнине – Православље и духовност Њу Ејџа

ЗАШТО СУ ХРИШЋАНЕ ГОНИЛИ? ЗАШТО ЋЕ ИХ ГОНИТИ?

Пред читаоцем су два текста – руског теолога Андреја Курајева и америчког публицисте Тала Брука, који се налази на челу угледног „Пројекта за борбу против духовних фалсификата“ („Spiritual Counterfeits Project“).
Курајев у свом тексту објашњава зашто су Хришћани били гоњени у Римској империји, показујући да је тај прогон условљен одлучношћу Цркве да не прави никакав духовни компромис са Империјом.
Брук у свом чланку показује основе на којима тоталитарна утопија „Новог светског поретка“ може да прогони Хришћане у савременом свету.
Потајна мржња према Православној Цркви, због њене „нетолеранције“, „национализма“, „митоманије“, па чак и „антисемитизма“ (јер Црква не признаје право на абортус и полну изопаченост; не може се одрећи љубави према, Богом јој повереном народу; негује култ светитеља и мученика свог народа; указује на јединитост Месије – Исуса из Назарета) у свету тоталитарног плурализма постаје све јача. Од Цркве се захтева да се поклони или да се уклони са пута оних који зидају нову кулу Вавилонску. „Плуралисти“ би да Цркву гетоизирају и сведу њен утицај на богослужбени простор; да уклоне из ње Еванђеље и оставе је са убогом социјално-погребном „мисијом“.
Па ипак, то није могуће… Она је од Свега Оснивача, Великог Архијереја Христа, призвана да иде и учи све народе, крштавајући их у Име Оца и Сина и Светога Духа и учећи да држе све што јој је Христос заповедио (Мт.28,19-20), без обзира на препреке… Добро је, међутим, упознати препреке које предстоје на том путу.

3 коментар(а)

 1. Znači u raju su ljudi koji su sami nosili svoje grehe a ne drugi za njih

 2. Драга сестро Радо,

  Бог ти помогао. Адамова глава (гроб Адама: http://www.svetazemlja.info/strana_sr.php?strana_id=53 и Голгота: https://sr.wikipedia.org/sr/%D0%93%D0%BE%D0%BB%D0%B3%D0%BE%D1%82%D0%B0 ) односно лобања нашег Праоца се иконопише у доњем делу сцене Распећа нашег Господа Исуса Христоса као Новог Адама тј. Богочовека ( https://sr.wikipedia.org/sr/%D0%A2%D0%B5%D0%BE%D0%BF%D0%B0%D1%81%D1%85%D0%B8%D0%B7%D0%B0%D0%BC ) на коју капље Његова Крв као чин искупљења грехова целог човечанства, цитирам:

  Јеванђеље по Светом Апостолу Луки 21 ( http://www.pouke.org/svetopismo/biblija.php?lang=sinod&lang2=&book=42&chap=21 ): 19 „Трпљењем својим спасавајте душе своје.“ tj. „Дај крв, прими Свети Дух“.

  Адамова лобања са укрштеним костима се појављује и на Великој схими (Светогорски монаси немају тзв. Малу схиму, већ имају само ову поменуту):

  https://sr.wikipedia.org/sr/%D0%92%D0%B5%D0%BB%D0%B8%D0%BA%D0%B0_%D1%81%D1%85%D0%B8%D0%BC%D0%B0

  Што се тиче заставе неких Светогорских монаха коју си поменула, мислим да се можда ради о следећем:

  „But to bring a sword“: Extra Ecclesiam nulla salus („LIBER DE CATHOLICAE ECCLESIAE UNITATE“ by Cyprian of Carthage) => „Live by the sword, die by the sword“: Join, or Die [Psychogeography ($£X MAJIK RITUAL / evoL PsychogeogrAphix 2004), You’re either with us, or against us & Anaconda Plan] => Liberty or Death => Eleftheria i thanatos => Unification or Death; Unity or Death; Death of Tyranny! => Freedom or death => With faith in ‘God’! For King and Fatherland! Freedom or Death! => „Orthodoxy“ or Death)

  http://www.ship-of-fools.com/gadgets/fashion/media/orthodoxy_or_death_t_shirt.jpg

  тј. о расколништву које своје корене кроз људску историју има у масонштини односно у несрећном покушају да се повеже „просветитељски“ национализам са Православљем и створи монархо-клерикализам односно теократија.

  С Богом, а не слободно-од-савести „зидарско“ збогом.

 3. сестра Рада

  Помаже Бог драга браћо и сестре у Христу!
  Занима ме откуд симбол Лобања и кости тзв. Адамова глава на застави неких Светогорсих монаха?
  То јесте испред неких келија?
  Не желим да се осете нелагодно људи који су тамо или су били у испосницама.
  Волим Свету Гору и приче Светогорских Стараца.
  Ово питам јер сам чула да постоји таква застава испред врата неких келија?
  Да ли је тај симбол Православан?
  Уз дужно поштовање и према нашим борцима у Другом светском рату који су такође имали заставу са тим симболом-За краља и Отаџбину.
  Састрадавали су за наш народ.
  Не знам откуд тај симбол у нашој вери?
  Благодарим на одговору.
  Бог вам добра дао добри људи !
  Живи и здрави били!

  Амин +++

Овде напишите коментар уколико желите

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.