НАСЛОВНА » Апологетика, БИБЛИОТЕКА » Царство Божије и царство празнине – Православље и духовност Њу Ејџа

Царство Божије и царство празнине – Православље и духовност Њу Ејџа

ЗАШТО СУ ХРИШЋАНЕ ГОНИЛИ? ЗАШТО ЋЕ ИХ ГОНИТИ?

Пред читаоцем су два текста – руског теолога Андреја Курајева и америчког публицисте Тала Брука, који се налази на челу угледног „Пројекта за борбу против духовних фалсификата“ („Spiritual Counterfeits Project“).
Курајев у свом тексту објашњава зашто су Хришћани били гоњени у Римској империји, показујући да је тај прогон условљен одлучношћу Цркве да не прави никакав духовни компромис са Империјом.
Брук у свом чланку показује основе на којима тоталитарна утопија „Новог светског поретка“ може да прогони Хришћане у савременом свету.
Потајна мржња према Православној Цркви, због њене „нетолеранције“, „национализма“, „митоманије“, па чак и „антисемитизма“ (јер Црква не признаје право на абортус и полну изопаченост; не може се одрећи љубави према, Богом јој повереном народу; негује култ светитеља и мученика свог народа; указује на јединитост Месије – Исуса из Назарета) у свету тоталитарног плурализма постаје све јача. Од Цркве се захтева да се поклони или да се уклони са пута оних који зидају нову кулу Вавилонску. „Плуралисти“ би да Цркву гетоизирају и сведу њен утицај на богослужбени простор; да уклоне из ње Еванђеље и оставе је са убогом социјално-погребном „мисијом“.
Па ипак, то није могуће… Она је од Свега Оснивача, Великог Архијереја Христа, призвана да иде и учи све народе, крштавајући их у Име Оца и Сина и Светога Духа и учећи да држе све што јој је Христос заповедио (Мт.28,19-20), без обзира на препреке… Добро је, међутим, упознати препреке које предстоје на том путу.

3 коментар(а)

Овде напишите коментар уколико желите

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *