NASLOVNA » PITANJE PASTIRU, Crkva, ostale vere, pokreti i organizacije » Budisti, muslimani, indusi

Budisti, muslimani, indusi

Pitanje:
Htela bih da pitam a ne mogu da shvatim šta je sa drugim religijama.
Budisti, muslimani, indusi – u šta vjeruju oni, da li će Bog i njih vaskrsnuti, zašto svi ljudi nisu deo naše crkve.
I šta se dešava sa dušom namerno abortiranog deteta
Maja Trpčeska


Odgovor:
Pomaže Bog, Nadam se da ćete razumeti da je Bog dao čoveku slobodnu volju. Čovek bi trebalo sam da odlučuje o nekim stvarima, pa tako o veri kojoj će pripadati. Naša vera je vera u vaskrsenje. Mi verujemo da je Bog vaskrsao i da će nas vaskrsnuti, mi koji se nazivamo hrišćanima i koji verujemo u vaskrsenje.
Sada ja vas moram pitati: Da li je pošteno da Bog vaskrsne nekoga koji pored svoje slobodne volje ne želi da pripada Hristu, već želi da bude pored nekog metalnog idola koji se naziva buda ili zmaj ili aždaja? Da li je pošteno da protiv njegove volje Bog njega vaskrsne i da on bude sa hrišćanima a to nikada nije želeo da bude na zemlji na kojoj je proveo 50, 60, 70 ili već koliko godina je živeo na svetu? Da li je pošteno? Nije. Prema tome, Bog voli svakoga čoveka i Bog hoće da se svi spasu. Ali Bog ne može protiv slobodne volje ljudske, a on ili ona, može da želi svim srcem da bude musliman i da veruje u Muhameda proroka ili Alaha, ili u idole kao što su Buda, ili tamo neke aždaje…
Prema tome, Bog želi da se svi spasu i mi želimo da se svi spasu, a spasenje je jedino sa Hristom koji je pokazao na mnogo načina, pa i svojim vaskrsenjem da za Njega ni smrt ovosvetska ne predstavlja ništa. Međutim, mi niti želimo nekoga naterati da bude hrišžanin, ako on to zaista ne želi, niti hoćemo na silu nekoga terati. Danas je Sveto Pismo, verujem, prevedeno na sve jezike sveta, ako ne na sve, onda na veliku većinu. Za Hrista retko ko da nije čuo. Misionara ima svuda i na zapadu i na istoku, i na severu i na jugu. Prema tome, nije pošteno da Bog nekoga na silu stavi kod hrišćana i kod sebe kad on ili ona to ne želi. Znači, nije pitanje Boga već je pitanje te osobe koja želi ili ne želi da bude sa Hristom.
Što se tiče abortusa i duše deteta koje je na silu ubijeno, bolje se pitajte šta je sa dušom osoba koje su ih ubili. Sa dopuštenjem mame, tate, doktora, dede, babe ili ko je već u to umešan. Ono dete je mučenik. I ne plašim se za njegovu dušu, već za dušu onih koji su ga ubili.
o. Dejan

Ovde napišite komentar ukoliko želite

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *