NASLOVNA » Duhovni život, snovi, borba sa iskušenjima, PITANJE PASTIRU » Bludne stvari na internetu kao „hobi“

Bludne stvari na internetu kao „hobi“

Pitanje:
Pomaže Bog, malo mi je neprijatno pisati o ovoj temi, ali trebala bih Vaše mišljenje. Udata sam već par godina, volim svoga muža, a i on mene, imamo i djete, živimo u harmoniji, vjerujemo u Boga, narav nam je skoro ista… On je jako brižan muž i otac. No, jedno mi smeta kod njega. Voli da gleda bludne stvari na internetu (nadam se da znate na šta mislim da sad ne detaljišem) . Meni to jako smeta, dok ja u jednoj sobi čitam Sveto Pismo on u drugoj gleda „svoje stranice“. Kad mu kažem da mi to smeta, on samo kaže da je to nešto sasvim normalno, da to SVI muškarci rade, da sam ja zadrta i zaostala…i slično. On o knjigama ne misli mnogo. Cirilicu ne zna da čita, lijen je za čitanje uopšte, uzela sam i dječiju Bibliju na latinici ne bili i on zavirio ali ništa od toga. Stvarno nemama neke velike zamjerke na njemu, ne pije, ne puši, ne psuje, voli da pomaže svima, voli pomoći nemoćnima, ide u crkvu, voli našu vjeru i tradiciju..ali eto to je nešto što mi baš smeta, taj njegov „hobi“. Bojim se da će vremenom te kreature sa tih stranica početi smatrati normalnima a mene nenormalnom. Moram priznati da intimne odnose nemamo baš često, zbog drugih obaveza a i ja sam se dosta promenila u vezi toga odkad čitam Sveto Pismo. Smatram da treba sve umjereno i u bazi normale. Ali to nije razlog zbog njegovog „hobija“, to je gledao i prije dok smo bili mladji i aktivniji. Prije mi to nije smetalo, a sad mi smeta. Kažem mu da time samo prlja svoju dušu, on se zbog toga naljutio na mene. Danas, kad sam htela da ga ispratim na posao, nije uopšte reagovao, vidim da mu ne paše to što sam mu rekla. A ja samo pokušavam da budem dobra i čestita žena i majka. Da svo zlo i ružne stvari držim što podalje od svoje porodice. I opet sam ja ta što je zadrta i zaostala. A biću i to ako treba, za dobrobit moje duše i moje porodice. Nekad imam osjećaj da mu u jednu ruku smeta što čitam duhovne knjige i što se menjam, a nekad mi kaže da to voli, da voli što se interesujem za vjeru, za religiju… Kad mu kažem da je to što radi blud i da je grijeh, on kaže da ništa drugo ružno i ne radi, da mu je to sve od hobija. Ne znam na šta će ovo sve da izađe.
N.N


Odgovor:
Bog ti pomogo, Internet ili globalna mreža se pokazala kao dobro sredstvo komunikacije, međutim u velikom broju slučajeva toliko je ljudi otišlo stranputicom zahvaljujući napretku tehnike pa se s pravom pitamo kakva nam je korist od svega toga.
Na ovo i slična pitanje je već nekoliko puta davan odgovor pa da ne bih ponavljao odgovore drugih sveštenika pogledaj ovaj link http: //svetosavlje.org/pastir/index.php? did=15&qa=317 u kome ćeš nadam se naći odgovor, jer tvoj muž ako ima malo vere u sebi trebao bi da shvati da u životu ima toliko lepših stvari od onih koje njemu navodno pričinjavaju „zadovoljstvo“.
Neka ti Gospod podari snage da istraješ i da tvoga muža odvikneš od te ružne navike, o.Dragan

Ovde napišite komentar ukoliko želite

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *