Блудне ствари на интернету као “хоби”

Питање:
Помаже Бог, мало ми је непријатно писати о овој теми, али требала бих Ваше мишљење. Удата сам већ пар година, волим свога мужа, а и он мене, имамо и дјете, живимо у хармонији, вјерујемо у Бога, нарав нам је скоро иста… Он је јако брижан муж и отац. Но, једно ми смета код њега. Воли да гледа блудне ствари на интернету (надам се да знате на шта мислим да сад не детаљишем) . Мени то јако смета, док ја у једној соби читам Свето Писмо он у другој гледа “своје странице”. Кад му кажем да ми то смета, он само каже да је то нешто сасвим нормално, да то СВИ мушкарци раде, да сам ја задрта и заостала…и слично. Он о књигама не мисли много. Цирилицу не зна да чита, лијен је за читање уопште, узела сам и дјечију Библију на латиници не били и он завирио али ништа од тога. Стварно немама неке велике замјерке на њему, не пије, не пуши, не псује, воли да помаже свима, воли помоћи немоћнима, иде у цркву, воли нашу вјеру и традицију..али ето то је нешто што ми баш смета, тај његов “хоби”. Бојим се да ће временом те креатуре са тих страница почети сматрати нормалнима а мене ненормалном. Морам признати да интимне односе немамо баш често, због других обавеза а и ја сам се доста променила у вези тога одкад читам Свето Писмо. Сматрам да треба све умјерено и у бази нормале. Али то није разлог због његовог “хобија”, то је гледао и прије док смо били младји и активнији. Прије ми то није сметало, а сад ми смета. Кажем му да тиме само прља своју душу, он се због тога наљутио на мене. Данас, кад сам хтела да га испратим на посао, није уопште реаговао, видим да му не паше то што сам му рекла. А ја само покушавам да будем добра и честита жена и мајка. Да сво зло и ружне ствари држим што подаље од своје породице. И опет сам ја та што је задрта и заостала. А бићу и то ако треба, за добробит моје душе и моје породице. Некад имам осјећај да му у једну руку смета што читам духовне књиге и што се мењам, а некад ми каже да то воли, да воли што се интересујем за вјеру, за религију… Кад му кажем да је то што ради блуд и да је гријех, он каже да ништа друго ружно и не ради, да му је то све од хобија. Не знам на шта ће ово све да изађе.
Н.Н


Одговор:
Бог ти помого, Интернет или глобална мрежа се показала као добро средство комуникације, међутим у великом броју случајева толико је људи отишло странпутицом захваљујући напретку технике па се с правом питамо каква нам је корист од свега тога.
На ово и слична питање је већ неколико пута даван одговор па да не бих понављао одговоре других свештеника погледај овај линк http: //svetosavlje.org/pastir/index.php? did=15&qa=317 у коме ћеш надам се наћи одговор, јер твој муж ако има мало вере у себи требао би да схвати да у животу има толико лепших ствари од оних које њему наводно причињавају “задовољство”.
Нека ти Господ подари снаге да истрајеш и да твога мужа одвикнеш од те ружне навике, о.Драган

Comments are closed.