Блудна искушења

Питање:
Поштовани оче, крстила сам се пре око годину и по, а пре тога сам годину дана ишла у црквени хор. Мало по мало, почела сам да идем у Цркву и ван хора. Постим у храни и причешћујем се мада се слабо исповедам јер немам свог духовника, непријатно ми је да тражим ван службе, а на служби више волим да слушам службу него да прекидам исповедањем. Родитељи ми нису верници. Окружена сам људима којима секс није битан, а мени је јако битан! Годину дана не мастурбирам, и у задње време ми то јако недостаје! Тешко се уздржавам! Желим секс са мушкарцима, не желим брак јер не верујем превише у то, то није за мене и мој карактер! Мушкарцима се допадам углавном за секс, што ми не смета, али тако нећу стици до брака! Али то се не поклапа са хришћанством. На великим сам мукама, читам молитве пред спавање али као што видите не помажу. Претпостављам да људи који долазе на ове стране не размишљају овако, али мислим да смо различити и по либиду т.ј сексуалној жељи.
Маша


Одговор:
Бог Вам помогао
Драга у Христу сестро, ово што сте написали је заиста исповијест. Није нимало ненормално, нити необично. Што се тиче исповиједања на литургији – ту сте сасвим у праву. Не треба се исповиједати у току свете литургије. Требате пронаћи неког свештеника у кога можете имати истинско повјерење (наглашавам да требате у човјека стећи повјерење) и управо му се овако искрено исповједити, као што сте то урадили у овом писму. Вјерујем да ће Вас моћи посавјетовати како да се борите у духовном животу. Заиста је илузорно да ја у овом писму покушавам да Вам помогнем и ријешим Ваше проблеме, јер то не иде баш тако.
Ако ће да Вас утјеши, многи људи око Вас у цркви имају исте ове проблеме, недоумице и питања. Младом човјеку је ово најчешће искушење с којим се сусреће, а мислим и најтеже. Што се тиче Вашег “невјеровања у брак”, мислим да ће се то животом у Цркви и духовним сазријевањем промијенити, јер брак је Света Тајна. Брак који није хришћански тј. брак који није Света Тајна – је управо онај у који, макар тако мислим, не вјерујете. Сигурно сте се нагледали “успјеха” таквих бракова, па ме и не чуди што сте према браку подозриви. У хришћанском браку то је другачије. Иако је увијек тешко, Господ даје супружницима снагу.
Једно могу да Вам препоручим, вјерујте у Христа и Његову љубав и никада не посустајте у вјери и љубави без обзира колико пута у разне невоље упадали. Хришћанство није вјера безгрешних, него вјера Светих, а свети су сви они који имају Христа у себи.
Другим ријечима сви који се са страхом Божијим, вјером и љубављу причешћују Светим Тајнама Христовим.
Зато, без обзира на све – молите се Богу и не очајавајте! ! ! о Страхиња

Comments are closed.