NASLOVNA » BIBLIOTEKA, Žitija svetih » BLAŽENA KSENIJA PETROGRADSKA

BLAŽENA KSENIJA PETROGRADSKA

 

BLAŽENA KSENIJA PETROGRADSKA
Hrista radi jurodiva
 
RAK – BOLEST DVADESETOG VEKA
 
Naučnici su tvrdili da je rak neizlečiva bolest. Ljudi su priznali svoju nemoć. Priznali su je i u slučaju blagočestive Ksenije iz Novorosijska. Ne samo da su zaključili kako je njeno isceljenje nemoguće nego su i prestali da joj ukazuju bilo kakvu vrstu pomoći. Rak je zahvatio čitavu dojku i bolovi su bili strašni; nije bilo leka čak ni za umirenje bolova. Samo su joj njeni ukućani pomagali dajući joj da guta led, pridižući joj pritom glavu zajedno sa jastukom; toliko je bila onemoćala.
Znala je Ksenija da je jedino Bogu sve moguće, pa je, prepuštajući se potpuno volji Gospodnjoj, svu svoju nadu položila na Gospoda. Zato je poslednjom snagom zamolila svoju poznanicu da napiše pismo nastojatelju Smolenskog groblja moleći da se odsluži pomen za blaženu Kseniju, uz iskanje pomoći njenoj bolesnoj imenjakinji. Ležala je potpuno nepomična: nije mogla niti da govori niti da ruku pomeri.
Ali uskoro iz Petrograda pristiže pošiljka sa celebnim uljem i peskom sa groba svete Ksenije. Po običaju, pesak staviše pod jastuk bolesnice, a grudi joj namazaše uljem iz kandila što neprekidno gori u kapelici Blažene. Bila je to, posle dugotrajne i teške bolesti prva noć odmora i sna za bolesnicu. Već od sledećeg dana Ksenija je sama sebi mazala grudi celebnim uljem, potpuno mirna i uverena da je njena vera doprla do blažene Ksenije, njene molitvene zastupnice i hitre pomoćnice.
Posle tri dana pred očima prisutnih zbilo se pravo čudo: bolesnica je ustala iz postelje, prošla kroz spavaću sobu, pa delom hodnika, i zaustavila se na vratima trpezarije. Još uvek je osećala malaksalost. No bol je prestao i već sutradan došla je sasvim sama u trpezariju. Bilo je to, zaista, Ksenijino ovozemno vaskrsnuće. Uzdajući se da će o vaskrsenju pri Drugom dolasku Gospodnjem njena duša biti zdrava kao što je njeno telo sada, nikada nije prestajala da u SVOJIM molitvama s Ljubavlju i zahvalnošću ponavlja:
 
Sveta Ksenijo, moli Boga za nas grešne!

8 komentar(a)

  1. Sveta Ksenija Petrogradska pomozi i meni grešnoj.

  2. Sveta Ksenija Petrogradska moli Boga za pomoć Daliboru, Ivanu, Milošu, Dejanu, Galji, Stefanu.

  3. SVETA KSENIJA,PETROGRADSKA,Moli BOGA za pomoc Rašku.

  4. Sveta Ksenija Petrogradska moli Gospoda Isusa Hrista za mene gresnu

  5. Sveta Ksenija Petrogradska moli Gospoda Isusa Hrista za Visnju,Igora, Viktora

  6. Sveta Blažena Ksenija pomozi nam da prodamo kuću i preselimo se ja i moja porodica i da moja deca nadju dobre blagočestive devojke moli se za nas pred Svevišnjim Gospodom majčice naša Prepodobna Ksenija!!!

  7. Presveta blažena mati Ksenija, isprosi od Boga čedo za mene. Molim ti se.

  8. Sveta Ksenija, moli se za mene gresnu Mariju, moju decu Zorana i Lanu i mog muta Aleksandra. Moli se za nase zdravlje i nas napredak. Amin.

Ovde napišite komentar ukoliko želite

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *