NASLOVNA » BIBLIOTEKA, Žitija svetih » BLAŽENA KSENIJA PETROGRADSKA

BLAŽENA KSENIJA PETROGRADSKA

 

BLAŽENA KSENIJA PETROGRADSKA
Hrista radi jurodiva
 
VERA SVEŠTENOSLUŽITELJA
 
Na Smolensko groblje svakodnevno pristižu pisma i telegrami u kojima oni što su u nevolji prose molitve ili pak blagodare za pomoć. U telegramu pristiglom 10. novembra 1911. godine sveštenik Orenburške eparhije, otac Speranski, moli da se u kapelici svete Ksenije odsluži pomen Blaženoj i prosi molitve za svoju bolesnu kćerku Valentinu. Gnojni čir u desnom uhu ugrožavao je život devojčice. Lekari su predlagali tešku operaciju.
Znajući za slučaj čudesnog isceljenja trogodišnje Olje, kćerke uglednog ruskog plemića, i ne gubeći nadu na Gospoda, hristoljubivi roditelji ukapaše u bolesno uho svoje kćerke Valentine nekoliko kapi ulja iz kandila sa groba blažene Ksenije Petrogradske. I toplo se pomoliše Gospodu i blaženoj Kseniji. Znali su oni kako su Gospodu mile molitve Njegove ugodnice Ksenije, kao i to koliko je Blažena hitra na pomoći. Naravno, lekarima ništa ne rekoše jer neretko ljudi misle kako su nauka i vera u suprotnosti, a ovakvo i slično iskanje molitvene pomoći često mnoge i sablazni.
Čisto srce i nepokolebivu veru video je Svevideći Gospod, Srceznalac i, na molitve Svoje ugodnice Ksenije Petrogradske, podario je ozdravljenje maloj Valentini. Već narednog dana lekar je konstatovao da je opasnost minula i da više nikakva operacija nije potrebna. Od tada pa do kraja ovozemnog života jedna od najčešćih molitava porodice Speranski bila je:
 
Sveta Ksenijo, moli Boga za nas grešne!

5 komentar(a)

  1. Sveta Ksenija Petrogradska pomozi i meni grešnoj.

  2. Sveta Ksenija Petrogradska moli Boga za pomoć Daliboru, Ivanu, Milošu, Dejanu, Galji, Stefanu.

  3. SVETA KSENIJA,PETROGRADSKA,Moli BOGA za pomoc Rašku.

  4. Sveta Ksenija Petrogradska moli Gospoda Isusa Hrista za mene gresnu

  5. Sveta Ksenija Petrogradska moli Gospoda Isusa Hrista za Visnju,Igora, Viktora

Ovde napišite komentar ukoliko želite

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *