NASLOVNA » Duhovni život, snovi, borba sa iskušenjima, PITANJE PASTIRU » Besmislenost života

Besmislenost života

Pitanje:
Porodila sam se po treći put pre 5 meseci. Međutim, umesto da se radujem novom životu koji mi je Bog podario da donesem na svet, neprestano razmišljam o smrti i besmislu ljudskog postojanja na zemlji. Ne znam kako da izgnam te misli iz mozga. Priznajem da nisam revnosna u molitvi u poslednje vreme, molim se kada stignem, ali mnogo manje nego ranije. Kuća mi je u užasnom stanju (sve se kvari i lomi polako, a nemam sredstava da je renoviram) , i da se ne bih zbog toga nervirala, stalno ponavljam sebi kako je to nevažno. Ali, onda mi i sve druge stvari postaju nevazne, i čini mi se da uopšte ništa nije važno na svetu, i sve mi postaje besmisleno. Svaki posao, svaki trud, sve osim molitve. Ali, nikako ne mogu da spojim svetovne potrebe sa duhovnim, i svetovni i duhovni život, jer mi sve sa ovog sveta deluje besmisleno. Pomozite mi nekako.
N.N


Odgovor:
Pomaže Bog, Smrt je velika tajna. Ona je rođenje čoveka iz prolaznog zemaljskog života za večnost. Kada se dogodi tajna smrti, mi skidamo sa sebe naš grubi telesni omotač i duševnim bićem prelazimo u drugi svet, u zajednicu srodnih duša.
Pravoslavni hrišćani koji su zemaljski život proveli pobožno (ti kažeš kako nisi u veri baš najrevnosnija u poslednje vreme) očistivši se od grehova iskrenim pokajanjem ispovešću pred duhovnim ocem, i ispravljanjem sebe naslediće večno blaženstvo zajedno sa svetim Anđelima.
Svi bezbožni odnosno oni koji ne veruju u Hrista Vaskrsloga, jeretici i svi oni koji nisu imali vremena za molitvu i pokajanje naslediže večne muke zajedno sa palim anđelima.
Bez dobrog duhovnog rukovoditelja, odnosno duhovnika, a i bez molitve koju si zapostavila nema ti pomoći, zato dobro razmisli koliko dobra od Gospoda možeš da dobiješ u koliko budeš bil uz Njega. Tvoje čedo koje si rodila nije tražilo da se rodi, a ti mu sad razmišljajući na ovakav način nikako nećeš dobro doneti. Molim se Gospodu da te urazumi i da sa dobrom i jakom verom odnekuješ tvoje čedo koje ti je od Gospoda dato. Svako ti dobro od Gospoda želim.
o. Dragan

Ovde napišite komentar ukoliko želite

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *