Бесмисленост живота

Питање:
Породила сам се по трећи пут пре 5 месеци. Међутим, уместо да се радујем новом животу који ми је Бог подарио да донесем на свет, непрестано размишљам о смрти и бесмислу људског постојања на земљи. Не знам како да изгнам те мисли из мозга. Признајем да нисам ревносна у молитви у последње време, молим се када стигнем, али много мање него раније. Кућа ми је у ужасном стању (све се квари и ломи полако, а немам средстава да је реновирам) , и да се не бих због тога нервирала, стално понављам себи како је то неважно. Али, онда ми и све друге ствари постају невазне, и чини ми се да уопште ништа није важно на свету, и све ми постаје бесмислено. Сваки посао, сваки труд, све осим молитве. Али, никако не могу да спојим световне потребе са духовним, и световни и духовни живот, јер ми све са овог света делује бесмислено. Помозите ми некако.
Н.Н


Одговор:
Помаже Бог, Смрт је велика тајна. Она је рођење човека из пролазног земаљског живота за вечност. Када се догоди тајна смрти, ми скидамо са себе наш груби телесни омотач и душевним бићем прелазимо у други свет, у заједницу сродних душа.
Православни хришћани који су земаљски живот провели побожно (ти кажеш како ниси у вери баш најревноснија у последње време) очистивши се од грехова искреним покајањем исповешћу пред духовним оцем, и исправљањем себе наследиће вечно блаженство заједно са светим Анђелима.
Сви безбожни односно они који не верују у Христа Васкрслога, јеретици и сви они који нису имали времена за молитву и покајање наследиже вечне муке заједно са палим анђелима.
Без доброг духовног руководитеља, односно духовника, а и без молитве коју си запоставила нема ти помоћи, зато добро размисли колико добра од Господа можеш да добијеш у колико будеш бил уз Њега. Твоје чедо које си родила није тражило да се роди, а ти му сад размишљајући на овакав начин никако нећеш добро донети. Молим се Господу да те уразуми и да са добром и јаком вером однекујеш твоје чедо које ти је од Господа дато. Свако ти добро од Господа желим.
о. Драган

Comments are closed.