NASLOVNA » PITANJE PASTIRU, Svetitelji » Apostol Pavle, lažni učitelj

Apostol Pavle, lažni učitelj

Pitanje:
Da li je ap. Pavle, lažni učitelj o kome Isus govori? Ovo pitam jer je ap. Pavle uneo brojne izmene u stav rane Crkve, navešću samo pitanje obrezivanja, koje je bilo veliki problem u odnosima Jeverji-nejevreji, a čini mi se da je Isus hteo da se prime neobrezani on bi u svojoj mudrosti uputio apostole i ostale učenike u tu problematiku i da se ne protive ap. Pavlu, kao što je Jakov Pravedni, vođa prve Hristove Crkve činio.
Petar


Odgovor:
Dragi Petre, Nadam se da si svestan koliko lakonski, površno i neprecizno si postavio jedno ovakvo pitanje koje, kao da pretenduje da bude „veliko“, logično i zasnovano na dovoljno dobrom poznavanju ličnosti i prilika o kojima treba da govorimo? Jer, uopšte ne znam na šta tačno misliš, kada pominješ određenog „lažnog učitelja, o kome Isus govori“? Kada govori, kome i gde? Odakle ti podatak da On „govori“ o „lažnom učitelju“, i na šta to ustvari, misliš? Meni se uopšte ne čini da je Gospod Isus Hristos hteo da „prima samo obrezane“ i da zbog toga „On, u svojoj mudrosti, nije uputio apostole i ostale učenike u tu problematiku“. To prvi put čujem i ne zvuči mi uopšte logično.
Lično mislim i čvrsto verujem da sv. apostol Pavle nikako nije mogao da bude bilo kakav „lažni učitelj“, već da je on veliki učitelj i apostol Crkve Hristove.
Pozdravlja te, o. Srba

Ovde napišite komentar ukoliko želite

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *