NASLOVNA » Apologetika, BIBLIOTEKA » 20 pisama jehovinom svedoku

20 pisama jehovinom svedoku

MIMIKRIJA ILI UGOVOR SA LAKRDIJAŠEM

Iz svega navedenog očigledno je da su literatura i učenje Jehovinih svedoka duboko manipulativnog karaktera. Možda i previše da bi bio dovoljan samo ljudski um da ga kreira, jer višeslojnost zablude u izvesnom tekstu ili učenju pokazuje da iza nje stoji um koji je izuzetno inteligentan, ali po njegovoj sopstvenoj opsesiji izvitoperivanja, prekrajanja, pa čak i otvorene laži, očigledno je da ne samo da nije dobronameran, već ostavlja utisak podsmeha i prezira prema onima koji njegove kreacije prihvataju. Zato ćete nakon iščitavanja nekog teksta uvek iznova nailaziti na zablude, pogrešna učenja, alogične zaključke, a lingvistički prostor u kojem se zabluda nalazi će se smanjivati od celokupnog teksta, preko pasusa, rečenice, dela rečenice, reči, pa sve do interpunkcijskog znaka.
Kada počnete otkrivati prevaru u jednoj jedinoj reči, jasno vam je da imate posla sa nekim ko je sve predvideo unapred, a pored svega odaje i svoju prirodu lakrdijaša. Na žalost, njegova lakrdija nije smišljena da zabavlja, već da svirepo ubija. Sistemom iskrivljenih ogledala on uvodi um potencijalnog sledbenika u svet krajnje relativnosti.
Možemo konstatovati da Jehovini svedoci tumače samo polovinu Svetog Pisma, jer tumače onu polovinu kojom potkrepljuju svoje učenje, a ignorišu ili čak prepravljaju onu polovinu koja im ne ide u prilog. Tako jednostranost i tendencioznost postaju moćne sile manipulacije skrivenog lakrdijaša.
Ako svemu pridodamo naučne poluistine, korišćene kao argument u potkrepljivanju istinitosti učenja; ako dodamo potpuno netačno iznošenje istorijskih činjenica, pa i otvorenu laž, koju neretko prati ironija ili prikrivena želja za egzekucijom onih o kojima se laže; ako dodamo svesrdno korišćenje neznanja samih Jehovinih svedoka, kojima je neznanje podmetnuo za vrlinu izjednačavanjem pojmova neznanja i ništosti duha; ako dodamo gordost kojom hrani sledbenike preko laskavih reči u literaturi; i da ne nabrajamo dalje, – onda otkrivamo lice lakrdijaša koji stoji iza svega. Njemu Faust nije ni prvi ni poslednji potpisnik ugovora, jer najbanalnijom pogrešnom interpretacijom medicinskih činjenica i dokazima koji nemaju ni medicinsku, a kamo li teološku valjanost, taj potpis iznuđuje i od Jehovinih svedoka. Najžalosnije je što Jehovini svedoci u tome vide ispunjavanje volje Božije. No, to i jeste najopasnije oružje zla, mimikrija, koja omogućava da ga ljudi vide kao dobro. Stoga, svako ko pomišlja da postane pripadnik sekte Jehovini svedoci neka prvo razmisli sa kim u stvari potpisuje ugovor.
Amin – Slava Bogu.

 

Ključne reči:

Ovde napišite komentar ukoliko želite

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *