NASLOVNA » Pomesne Crkve, TRAGOVI U VREMENU » U vrhu Gruzijske pravoslavne crkve događanja kao u Vatikanu u Srednjem veku

U vrhu Gruzijske pravoslavne crkve događanja kao u Vatikanu u Srednjem veku

Patrijarh na lečenju u Berlinu, ne zna se ko je koga sada hteo da otruje, ali se otkrilo da je sam patrijarh zamalo bio otrovan 2009-te godine.

Pečat i faksimil gruzinskog katolikosa-patrijarha – Ilije II – ukradeni za vreme njegovog lečenja u Nemačkoj!

A ukradeni su iz patrijaršije Gruzinske pravoslavne crkve i odmah su bili iskorišćeni za dovođenje mitropolita Gerasima Šarašenidzea na čelo eparhije Gruzinske crkve u Nemačkoj i Austriji.

Gruzinski patrijarh je u Berlinu operisan 13. februara, a istog dana je u aerodromu Tbilisija bio uhapšen izvesni Mamaladze, koji upravlja imovinom patrijaršije, a kod njega je nađen cijanid.

Policija je objavila da se on sumnjiči za pokušaj ubistva „crkvenog velikodostojnika“.

Državni tužilac Gruzije naknadno je isključio mogućnost da je planirao da ubije samog patrijarha.

 

Da sve bude zamršenije, sam Mamaladze za pripremanje ubistva tereti Šorenu Tetruašvili, sekretara katolikosa-patrijarha.

Čim je skandal buknuo, patrijaršiju su napustili šef službe bezbednosti patrijarha Soso Ohanašvili i sekretar patriaršije Mihail Botkoveli.

Ohanašvili je najavio da će za koji dan otkriti „skandalozne stvari“.

Mitropolit Petre, koji ne veruje u krivicu Mamaladzea, već je to učinio.

Otkrio je da su ukrajinskog patrijarha već pokušali da otruju 2009-te godine, u vreme kada je predsednik države bio Mihail Sakašvili. Po njegovim rečima, za vreme jednog ručka – patrijarha i njegove goste je posluživala Šorena Tetruašvili, a patrijarhu je narednog dana bilo toliko loše da je završio u bolnici…

Međutim, tada nikakva istraga nije bila povedena…

 

Izvor: http://fakti.org/orthodox-point/ukraden-pecat-patrijarha-ilije-ii-hapsenje-sa-cijanidom-pa-najave-velikog-skandala

2 komentar(a)

  1. Hristos posredi nas i jeste i biće !

    Pomozi Bog !
    Mislim da nije momenat, s obzirom da je prva nedelja Časnog posta, da se ove u najmanju ruku neproverene informacije postavljaju na moj i naš omiljeni sajt..praštajte ali sam morao ovo da napišem..

  2. Bože milostivi, podaj mir i razum toj napaćenoj zemlji. Gospodi pomiluj!

Ovde napišite komentar ukoliko želite

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *