NASLOVNA » Duhovni život, snovi, borba sa iskušenjima, PITANJE PASTIRU » Roditelji bratovljeve supruge su u sekti

Roditelji bratovljeve supruge su u sekti

Pitanje:
Pomaže Bog, poštovani oci, moj rođeni brat ima 20 godina. Bivši je igrač fudbala. Nakon neuspeha u Srbiji, otišao je za Beč da se tamo oproba. Tamo je naišao na teškoće i nezadovoljstva, a nije mogao da dobije ni sportske papire, tako da godinu dana nije mogao da dođe kući. Sve vreme smo svi mi najbližnji njegovi redovno kontaktirali sa njim. On je tamo sreo jednu vlašku Ciganku, sa troje dece, sa kojom je isprva bio samo zbog papira, a potom je zavoli i oženi se njome. Njeni roditelji su sektaši, što kasnije tek saznajemo. I ima među njima još sektaša, a ona lično je izbačena još pre nekoliko godina jer, kako je rekla, prekršila je pravila. Niti deca njena niti ona nisu kršteni. Naizgled deluje fino, ali ja je još uvek ne poznajem dovoljno. Moj brat ide u crkvu, moli se, a kako je rekao i ona se moli uveče sa njim pre spavanja. Ipak, moji roditelji i svi mi, njegovi bližnji smo vrlo zabrinuti za njega, ali nismo mogli da ga sprečimo u Njegovoj odluci. Bojim se da to nisu zamke koje on ne prepoznaje. Od juna meseca je u Srbiji u kući roditeljskoj, gde čeka papire. Jednu odbijenicu je već dobio, ali majka, sada već njegove žene, i ostali njeni bližnji iznalaze načine da dobije vizu i da se vrati. Šta da radimo, čitala sam da su molitve Presvetoj Bogorodici od velike koristi, jer ti sektaši Nju ne priznaju? On sa njima jede i pije, rekao im je da njega njihova vera ne interesuje i da ga džabe time ne nude, ali veruje da su oni dobri ljudi. Kako da mu pomognemo, on nas uglavnom ne sluša kada mu pričamo da to nije dobro? Uz veru i nadu u pomoć Svevišnjega Gospoda našeg Isusa Hrista i Presvete Bogorodice, unapred se zahvaljujem na Vašim savetima i pomoći! Zbogom!
N.N


Odgovor:
Bog ti pomogo, Raduje me jer je tvoja nada u Gospoda velika i tako treba da bude i ostane, On je jedini koji može da ti pomogne. Molitvama tvojim i tvojih roditelja možete mnogo da mu pomognete, ali za to treba vremena i trpljenja, jer kroz trpljenje dolazi spasenje. Budi zahvalna Bogu što tvoj brat nije prihvatio da uđe u neku sektu, već je nastavio da ide u crkvu i da se moli.
Možda baš on i hoće da svoju izabranicu privede Crkvi Božjoj. Kako kažu ČUDNI SU PUTEVI GOSPODNJI, na Vama ostaje da se molite Gospodu Dobročinitelju našem, a svakako i Bogorodici brzoj pomoćnici onima koji jesa verom prizivaju. Neka Gospod podari mir i blagoslov tebi i tvojoj porodici. Svako vam dobro želim O. Dragan

Ovde napišite komentar ukoliko želite

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *