NASLOVNA » BIBLIOTEKA, VIDEO, Savremeni izazovi i iskušenja » Patrijarh Vartolomej, Ukrajina i autokefalija

5 komentar(a)

 1. U Kini postoje dve katoličke crkve: priznata i nepriznata od strane države. Pre nedelju dana, postavljeni su novi crkveni velikodostojnici za ,,priznatu katoličku crkvu,, i to isključivo oni koje je odabrala i proverila Komunistička partija Kine ! Papa Franja lično je dao blagoslov izabranima , iako je dosta kritikovan zbog toga. Nisam katolik , ali odajem mu priznanje na mudrom potezu u ,,teškim uslovima,, radi očuvanja jedinstva i širenja vere. Primer kako se radi bi mogao biti poučan za gospodina u Carigradu.

 2. Brate radojcicz, kakvo crno priznanje odaješ svejeretiku? Što je tolike milione ljudi širom sveta upropastio i lišio spasenja za šaku srebrnjaka? Što im se narod pretvara u zombije narkomane i zombije alkoholičare?

  Još je Sveti Sava, pre OSAM STOTINA GODINA doneo pravilo da se sveštenik koji ode u rimokatolički hram – RAŠČINI. A naš Patrijarh ga moli za “Komisiju“ za pitanja vere?

  Strašne se stvari dešavaju.

  Pomolimo se Milom Gospodu Isusu Hristu da nas spase od svakoga zla, jeretika i pošasti.
  Njemu Slava i Hvala vavek.

 3. Prestanite pricat o rimokatolicima.koga to zanima.

 4. Homo politicus

  Zašto novi episkop dalmatinski Nikodim (Košević) doktorira na jezuitskom univerzitetu Gregorijana u Rimu ?

 5. Ljubiša Kostić

  Šta ima Vartolomej zajedničko sa Pravoslavnom Crkvom, koja mora biti jednaka sa Isusovom Crkvom?
  Vartolomej je otpao od Boga i Pravoslavlja. Jedino pred narodom i uniformom se pokazuje kao Pravoslavni Patrijarh. Spoljašnji izgled ne znači ništa pred Bogom. Bog poznaje srce čovečije. Možemo i mi sami videti, po delima Vartolomeja kome pripada. Ja ne znam zašto mu se daje prevelika vrednost od strane Pravoslavnih, kada vide , da on nema ništa zajedničko sa Pravoslavljem?
  Vartolomej je jeretik, kao i svi jeretici, kojih je sotona preuzeo, kao svoje izaslanike, punih licemerja, koja se delima otkrivaju.
  To je ono što nam je kazao Isus Hristos: po delima ćete ih poznati, jer se po plodu i drvo poznaje. Zlo drvo može biti veoma lepo, po spoljašnjem izgledu, ali plodovi su mu otrovni.
  Vartolomej je za svaku osudu. On se pred svetom pojavljuje, kao Pravoslavni Patrijarh, a sa svojim delima blanira Pravoslavnu Crkvu. To je vuk u ovčijoj koži, koji rastura Pravoslavnu veru i goni vernike, koji žele spasenje svojih duša, da odlaze sotoni, kod jeretika i sektaša.
  ŠTETA, ŠTO NAM JE PRAVOSLAVLJE, ZAROBLJENO OD VUKOVA U JAGNJEĆOJ KOŽI, PA NAM BRUKAJU PRAVOSLAVLJE I VODE GA KA UNIŠTENJU. NIJE NAŠE DA SE MNOGO SEKIRAMO, JER JE SVE TO PO DOPUŠTENJU BOŽIJEM, A BOG ĆE SVOJIM VERNICIMA DATI MOGUĆNOST SPASENJA. U OTKRIVENJU NAM SE LEPO KAŽE, DA VRATA PAKLA NEĆE UNIŠTITI CRKVU ISUSOVU.
  Ljubiša.

Ovde napišite komentar ukoliko želite

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *