NASLOVNA » PITANJE PASTIRU, Razno » Nehotično slomila jaje čuvarkuću

Nehotično slomila jaje čuvarkuću

Pitanje:
Pomaže Bog i blagoslovite oci! Oprostite na smetnji ali zanima me šta da radim pošto je moja supruga nehotično slomila jaje čuvarkuću od prošloga Vaskrsa? Da li je to nešto loše? Svako dobro od Gospoda!
Nenad


Odgovor:
Dragi Nenade. Nije. Baci ostatke na neko čisto prirodno mesto (reku, šumu, more, potok…) ne na đubrište ili u kantu za smeće. Pozdravlja te, o. Srba

18 komentar(a)

 1. Postovani, slucajno sam slomila jaje cuvarkucu za ovu godinu…Sta sada treba da radim? Da cuvam to slomljeno ili da farbam novo? Pozdrav….

  • Postovani htela sam da pitam slucano mi iz ruku ispalo jaje i polomio se cuvar kuce sto sam jutros ofarbala za ovu godinu jeli to neki los znak dali ofarba ti drugo sta da radim sa prvim jajetom hvala unapred.

 2. Aleksandra Despotovska

  Postovani, jaje cuvarkuca se polomilo samo ili smo ga mi ukucani polomili (10 dana nakon Vaskrsa). Sta da radim sa tim jajetom? Da li je to los predznak? Hvala mnogo!

 3. I mom muzu se desilo ispalomu jaje(cuvarkuca) razbilose sta sad da radimo sta to treba da znaci poz hvala na odgovoru

 4. Snezana Milinkovic

  Postovani, slucajno sam slomila jaje cuvarkucu za ovu godinu…Sta sada treba da radim? Da cuvam to slomljeno ili da farbam novo? Pozdrav….

  • Moja sestra je slomila čuvarkucu, ali ona neje bacila nego je pojela. Šta znači to, odnosno jel ima neki loš znak?

 5. Eleonora

  Uskrsnje jaje od ove godine je pocelo jako da se oseca. Sta uraditi posto miris postaje sve jaci. Zao mi da ga bacim.

  • Poštovani,

   Supruga je mahinalno, posle kuvanja, nakon 5 sati polupala čuvarkuću. Da li je to loše? Šta da radimo?
   Molim Vas za brz odgovor.
   S poštovanjem
   Marko Simić

 6. Veliki Getsbi

  Jaje obojeno za Vaskrs koje se dugo čuva u kući, pa se nehotično razbije ili počne da se oseća, treba po blagoslovu Crkve „sahraniti“ u zemlju na nekom čistom mjestu – to jest, iskopa se mala rupa dovoljna da se u njoj položi jaje i po tom pokrije zemljom, i to je to !!!

 7. Bog vam pomogao ljudi pa to je jaje, puklo pa puklo. Ne morate ga bacat u kantu a ne morate mu ni molitve čitat. Ne sujeverišite, gde vam je vera i lična saznanja i duhovna napredovanja. Gospod nam poručuje „Treba bit a ne izgledati“ Jaje vas ne čuva već vaša dobra dela i molitve…

 8. Danas dam našla jaje čuvarkuću koje eksplodiralo u regalu…..šta to znači….nadam se ništa loše…hvala za odgovor

 9. I meni je danas puklo jaje,prethodno sam ga uzela u ruku da pomjerim dali je to nesto lose molim za odgovor.Hvala

 10. Slucajno sam polomila jaje koje mi je nehotice ispalo iz ruku da li mogu drugo staviti na mestu cuvar kuce?

 11. A sta uraditi sa jajetom koje place? Cveno jaje cuvarkucu sam ofarbala u subotu pred Uskrs, u pon uvece primetim da izlaze dve kapljice vode iz njega, obrisem i ujutru ponovo se sliva iz njega i puni posudu vodom.Jaje stoji na komodi u posudi. Nije se pokvarilo.

 12. Pomaze Bog ,gdje se istavlja jaje id prosle godine tkz…cuvarkuca…

 13. Poštovani, jaje čuvarkuću mi je napala gomila crva, šta to znači? 🙁 Držala sam ga kao i svake godine na istom mestu i u istoj posudi… Šta da radim?

 14. Ja sam dete od 11 godina ove godine u septembru punim 12 sta da radim slucajno mi je ispao onaj stalak sa cuvarkucom i, pukla je sta da radim jel ce se desiti nesto lose molim vas odgovorite mi

Ovde napišite komentar ukoliko želite

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *