NASLOVNA » MOLITVE, MOLITVE U OČAJANJU I POTIŠTENOSTI » Molitva svetim besrebrenicima i čudotvorcima Kozmi i Damjanu

Molitva svetim besrebrenicima i čudotvorcima Kozmi i Damjanu

K vama, sveti besrebrenici i čudotvorci Kozmo i Damjane, kao brzim pomoćnicima i toplim molitvenicima za spasenje naše, kolena preklonivši, pritičemo i, klanjajući se, usrdno vapimo: ne prezrite moljenja nas grešnih i nemoćnih, koji smo u mnoga bezakonja zapali i svakoga dana i časa sagrešujemo. Umolite Gospoda da nama, nedostojnim slugama Svojim, podari velika i obilna milosrđa Svoja. Izbavite nas od svake patnje i bolesti, jer ste od Gospoda i Spasa našega Isusa Hrista primili izobilnu blagodat isceljenja, radi čvrste vere, besplatnog lečenja i mučeničke končine vaše. Uslišite nas koji se molimo i bogougodnim posredništvom vašim izmolite kod Hrista Boga pravoslavnim upraviteljima zdravlje, blagostanje, spasenje, pobedu nad neprijateljima i blagoslov Božji. Opet se klanjajući, usrdno molimo da nam od Gospoda isprosite sve što je od koristi u ovom privremenom životu, a posebno što je potrebno za večno spasenje, da se udostojimo da molitvama vašim dobijemo hrišćanski kraj, bez bolesti, nepostidan, miran, i da se izbavimo od prevara đavolskih i večnih muka, da naslednici bezgraničnog i blaženog Carstva Nebeskog budemo. A vi, ugodnici Božji, ne prestajte da se molite za one koji vam sa verom pristupaju; čak i ako, po mnoštvu grehova svojih, nismo dostojni milosrđa vašeg, budući istinski podražavaoci čovekoljublja Božjeg, učinite da donesemo rod dostojan pokajanja i u večni pokoj stignemo, hvaleći i blagosiljajući divnog u svetima Svojim Gospoda i Boga i Spasa našega Isusa Hrista i Prečistu Majku Njegovu, i vašu toplu zaštitu, sada i uvek i u vekove vekova. Amin.

 

5 komentar(a)

  1. Sveti ugodnici, pomozite mom neverju. Iscelite one koje Vašoj milosti predajem. Pogledajte na molitvu sluskinje nedostojne.

  2. sv.Mucenici Kozma i Damjane pomozite mi u mojoj nemoci i smilujte se izbavite vapaj moj cujte

  3. Molimo se Vama Sveti bezsrebrenici Kozma i Damjane za ostvarenje zelje nase,i rodjenje poroda naseg,po zelji gospoda Isusa Hrista,Spasitelja naseg!!!!

  4. Slavica

    Sveti Kozma i Damjane ,smiluj se na moju porodicu i na sve dobre ljude koji pomoc trebaju! Amin

  5. Sveti Kozmo I Damjane smiluj se na nas nedostojne!

Ovde napišite komentar ukoliko želite

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *