Mikročipovi (3)

Pitanje:
Poštovani Oče Srbo, apsolutno ste u pravu. Ne daj Bože da ja Crkvi nešto zameram (žao mi je što ste to zameranje, kao i moja „izlaganja“ a ne pitanja, tako razumeli) , samo se (a i Vas) pitam kako to, da niko od sveštenika naše pravoslavne, a ne katoličke ili protestantske, crkve ne vidi podudarnost stihova „…ni kupiti ni prodati…“ sa čipovima banaka, ili vidi ali ne govori o njima (pitam se i sledeće: kako su mogli Sveti oci, koji su na zemlji već umrli, samim tim da su sveci (za koje kažete da ih ja ne slušam) , govoriti o mikročipovima kao đavoljem žigu, kada su
ti čipovi, realnost tek nekoliko meseci, i to samo u zatvorima i diskotekama? ) . Znači da je problem očigledno do mene, i ja Vam obećavam da Vas više neću gnjaviti, i da ću strpljivo čekati da SPC objavi nešto na ovu temu, s tim što vam tvrdim da me niko, osim nasilno, a molim Boga, i verujem da On to neće dozvoliti, neće žigosati. Još jednom oprostite ako sam Vas lično, ili SPC uvredio, jer mi to nije bila namera. Ja sam samo PRETPOSTAVIO da vi o ovim čipovima ne znate, jer je Nemačka, razvijenija od Srbije, pa toga kod nas osim tih ličnih karata (a tu smo mi izgleda eksperimentalni miševi) nema. Hteo sam samo vas savet i nadam se da i ubuduće smem da pitam, a bez da me pogrešno shvatite. Hvala još jednom na odgovorima i strpljenju i nek nam bude po volji Božijoj.
Pozdrav
Jovan


Odgovor:
Dragi Jovane, Poenta je u tome, da je i danas, dok se mi ovako dopisujemo, sam Hristos kormilar i Glava Crkve (zvanične) . Duh Sveti i danas obitava u Crkvi. Gospod i danas, isto kao i pre neku godinu, otkriva vernima ono što im je korisno i potrebno za spasenje. I sada se to isto desava preko svetih Otaca koje Gospod odabere da im nešto otkrije kako bi javili ostalima. To se i danas ne dešava na sednicama administrativnih tela ili na konferencijama za štampu, ili raznim pravoslavnim forumima, već dejstvom Duha Svetoga kroz blagodat koju Gospod daje kome On hoće. Ostali Hrišćani, ako su pravi i pobožni, takođe Duhom Svetim prepoznaju ono što je od Boga i prihvataju poštujući. Ima i takvih koji se bune i protestvuju, negoduju, diskutuju i polemišu. To je uglavnom zato što su samo spolja i nominalno Hrišćani, a unutra u njima obitava duh ovoga sveta, a ne Duh Sveti. Zbog toga i ne raspoznaju šta je od Boga, a šta ne. A, pošto sami taj osećaj nemaju, oni ne veruju ni drugima koji ga imaju.
Bilo je i do sada dosta upozorenja od raznih monaha i Hrišćana u vezi ovih mikro čipova, bar kodova i raznih kartica, ali meni ni jedno od njih nije zvučalo kredibilno, niti je od drugih, koji su svetijeg života od mene, ocenjeno kao „otkrovenje“ od Boga ili nekakva „prava i čista istina“. Sva ta upozorenja su mi zvučala paničarski, alarmantno, površno i nezrelo.
Inače, ja živim u Australiji već 22 godine i ovde su razne sekte dosta aktivne, stalno šalju takva upozorenja, pa ih poštom dobijam čak i na crkvenu adresu. Mnoga od ovih „pravoslavnih“ upozorenja su samo prevedena sektaska tumačenja, ili amaterski iskalkulisana i suvise tendenciozna i nategnuta. Ja znam da, po Otkrovenju Jovanovom, „tajna bezakonja“ već i sada dejstvuje u svetu, „samo da se ukloni onaj koji zadržava“, jer to su nam i sveti Oci potvrdili. Oni koji trče za svetom, požuriće da prihvate svaku novotariju, pa i razne mikročipove u svom telu, između ostalog. Dok oni drugi, koji idu za Jagnjetom Božijim, neće još uvek žuriti da se upuste u takve avanture. A lično mislim da smo još daleko od toga da će svaki čovek, žena i dete na svetu, morati koliko sutra da ima ugrađen takav čip. Osim toga, lično pretpostavljam da će ti „čipovi“ (ako uopšte budu čipovi, ko
zna šta će još izmisliti – kažu da već danas mogu laserom da tetoviraju na koži, za ljudsko oko nevidljivi znak) , o kojima govori Otkrovenje, biti mnogo savršeniji od današnjih, jer će, osim novčanih transakcija i podataka o osobi, moći nasilno i odlučujuće da utiču na ljudsku psihu i raspoloženje.
Zbog toga se u Otkrovenju kaže da oni, koji ih budu prihvatili, neće se moći spasti. Jednostavno, mislim da oni neće biti u stanju da razmišljaju svojom glavom. Ali, to su sve moje pretpostavke, a ne nešto što bi Crkva danas „zvanično“ trebala da objavi celom svetu.
Pa, pošto se i meni čini da je ovo nekakva „predigra“ nekog globalnog sistema kontrole umova, jedino pitanje, bar za mene, eventualno možda glasi: Zašto niko ozbiljan danas ne upozorava na realnu i buduću mogućnost (a ne sadašnju stvarnost) ovih čipova? Za mene je odgovor očigledan: Gospod smatra da još nije vreme za takvo upozorenje. Inače, On bi ga već poslao vernima preko nekoga od svojih svetih.
Pozdravlja te, o. Srba

Ovde napišite komentar ukoliko želite

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *