Čujem nepoznate glasove

Pitanje:
Već više od dve godine čujem nepoznate muške glasove, dok sam u stanu, pa i napolju, a u Božijem hramu ne. Mislila sam da mi se ti glasovi pričinjavaju, jer ih niko osim mene ne čuje. Mislila sam da će nestati, ili da ću ih molitvom oterati, ali se to još uvek nije dogodilo. Da li je to zbog toga što do sada nisam redovno išla u crkvu, ispovedala se i pričešćivala i kako da ih se oslobodim?
N.N


Odgovor:
HRISTOS VASKRSE draga sestro. Muške glasove, koje povremeno čuješ u stanu i napolju, nisu artikulisani, Ti ne razumeš šta ti glasovi poručuju. To može da bude i čisto fiziološka pojava, kad se u ušima čuju razni šumovi iznutra, ne spolja preko bubne opne. Pošto te glasove čuješ u vremenu i prostoru u kome si opuštena i razmišljaš o raznim svetskim i materijalnim stvarima, mogu glasovi doći kao poseban nadražaj iznutra, a kada si u hramu, na molitvi, Tvoje celokupno biće je predano nesvakodnevnim porivima i razmišljanjima, Ti tada očekuješ poruke spolja, da Gospod umiri dušu Tvoju, da uspostavi kontakt sa Tobom. Zato Ti tada čuješ samo šapat Tvoje duše, koja se obraća Bogu kroz molitvu i ništa drugo ne može da naruši uspostavu tog kontakta sa Bogom.
Svakako da će ta pojava nestati kad budeš još revnosnije dolazila na Svetu liturgiju, u njoj aktivno učestvovala pojanjem, ispovešću i pričešćem, kada Tvoj život bude u potpunosti hrišćanski život.
U radosti vaskrsenja pozdravlja Te o. Dušan

Ovde napišite komentar ukoliko želite

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *